Wenkbrauwlift – Voor de operatie

Voordat je besluit een afspraak te maken met een plastisch chirurg om de mogelijkheden te bespreken van een wenkbrauwlift, is het misschien verstandig om te onderzoeken of een wenkbrauwlift uitkomst kan bieden voor je ontevredenheid. Om te zien in welke mate een wenkbrauwlift je uiterlijk kan veranderen, plaats je je handpalmen tegen je buitenste ooghoeken net boven de wenkbrauwen en trek je de huid lichtjes omhoog. Dit is min of meer het uiterst haalbare effect dat met een wenkbrauwlift kan worden bewerkstelligd.

Voordat de operatie plaatsvindt, zal de patiënt een consult ondergaan bij de behandelend plastisch chirurg. Tijdens het consult krijgt de patiënt advies en de tijd om vragen voor te leggen. Er zal tijdens het consult worden gekeken of een wenkbrauwlift volstaat voor het gewenste resultaat en of er wellicht aanvullende operatieve ingrepen nodig zoals een ooglidcorrectie of een facelift nodig zijn voor een optimaal functioneel en esthetisch effect. Daarnaast zal worden onderzocht welke operatiemethode het meest geschikt is voor de desbetreffende patiënt.

Voorafgaand aan de wenkbrauwlift zal er een algemeen gezondheidsonderzoek plaatsvinden. De plastisch chirurg zal vragen stellen over de gezondheid van de patiënt en eventueel enkele tests uitvoeren. De gezichtshuid en de onderliggende botstructuur zullen worden onderzocht en er zullen foto’s worden genomen voor in het medisch dossier van de patiënt. Tenslotte zal de plastisch chirurg de patiënt inlichten over de te nemen voorbereidingen voor de wenkbrauwlift en de restricties betreffende roken, alcohol en medicijngebruik. Roken kan de genezing van de operatiewonden namelijk in de weg staan en alcohol en bepaalde bloedverdunnende medicijnen kunnen overmatig bloedverlies tijdens de operatieve ingreep veroorzaken.

Voordat de verdoving wordt toegediend zal de voorhoofdshuid worden gereinigd met een desinfectans, waarna het gelaat deels wordt afgedekt met verband en haren eventueel worden samengebonden.