Wenkbrauwlift – Na de operatie

Eventuele wonddrains worden dezelfde dag nog verwijderd. Het drukverband dat na een wenkbrauwlift wordt aangebracht dient meestal tot twee dagen na de operatie te worden gedragen. Van uitwendige hechtingen wordt de patiënt na zeven tot tien dagen verlost.
Nadat het verband verwijderd is kan de patiënt alweer douchen. Er dient wel voor te worden gezorgd dat het water niet te heet is. Heet water kan namelijk tot zwelling van de operatiewonden leiden.

Na de operatie zullen de oogleden blauw en gezwollen zijn en zal de voorhoofdshuid dof aanvoelen. Zwellingen, verkleuringen, bloeduitstortingen en gevoelloze huid trekken doorgaans binnen enkele weken helemaal weg. Het gevoel in het behaarde deel van het voorhoofd keert meestal wat langzamer terug en dit gaat vaak gepaard met jeuk.

Napijn kan met pijnstillers worden verlicht en door het rechtop houden van het hoofd neemt de druk op de operatiewonden af. Het is dus ook verstandig om de eerste paar weken na de operatie te slapen op een extra hoog hoofdkussen.

De patiënt kan na een endoscopische wenkbrauwlift al na enkele dagen weer aan het werk en de dagelijkse bezigheden hervatten. Wel is het verstandig om de eerste week na de operatie rustig aan te doen en bloeddrukverhogende activiteiten zoveel mogelijk te vermijden.