Welke vragen je moet stellen aan de plastisch chirurg

Plastische chirurgie kan grote gevolgen hebben voor je leven. Het is daarom erg belangrijk om vooraf aan de plastisch chirurg de goede vragen te stellen. Deels om gerust gesteld te worden, en voor een deel om zelf belangrijke afwegingen te kunnen maken tussen bijvoorbeeld diverse methoden.

Ben ik wakker of geheel verdoofd tijdens de ingreep? – Je kunt bij veel ingrepen de afweging maken tussen plaatselijke verdoving of een algehele verdoving. Een algehele verdoving vraagt vaak om een langere herstelperiode.

Mag ik foto’s zien van anderen die dezelfde procedure hebben ondergaan? – Hoewel de plastisch chirurg waarschijnlijk de foto’s van de beste resultaten laat zien, is het toch slim om te vragen. Mogelijk zijn de beste resultaten van deze chirurg al minder goed dan jij had verwacht, dus dan is het raadzaam om een andere arts op te zoeken.

Mag ik met anderen spreken die deze ingreep hier hebben ondergaan? – Een plastisch chirurg zal je naar alle waarschijnlijkheid het telefoonnummer geven van de meest tevreden patiënten, maar desondanks is het een redelijke bron voor praktische ervaringen rond de ingreep.

Wordt de ingreep in de privé kliniek of in het ziekenhuis uitgevoerd? – Als de ingreep in een privé kliniek wordt uitgevoerd, dan kun je de kwaliteit hiervan navragen bij overkoepelende instanties die de klinieken keuren.

Als de ingreep langer duurt dan gepland, moet ik dan extra betalen? – Er zijn klinieken die je meer laten betalen als de ingreep langer duurt als gepland. Zorg daarom dat je een vaste prijs betaalt, en lees goed de kleine lettertjes van de papieren die je moet tekenen.

Moet ik extra betalen als er meer ingrepen dan gepland nodig zijn? – Sommige ingrepen in de plastische chirurgie brengen een hoog risico op vervolg operaties met zich mee (bij sommige ingrepen tot wel 20%). Het is daarom erg belangrijk dat je vraagt naar de extra kosten van deze vervolg operaties.

Hoeveel controle afspraken zitten bij het pakket voor deze ingreep? – Controle afspraken kunnen duur zijn. Verwacht daarom bijvoorbeeld een jaar lang gratis controle bij een ingreep. Voorkom hiermee dat je veel meer moet betalen dan je aanvankelijk dacht.

Leave a Reply