Voorhoofdslift: Na de operatie

Na de voorhoofdslift wordt het voorhoofd voorzien van enkele wonddrains om wondvocht en bloed af te voeren. Daarnaast wordt er rondom het voorhoofd een stevig drukverband aangebracht. Beide worden na 24 uur weer verwijderd. Uitwendige, niet-oplosbare hechtingen, schroefjes en/of nietjes worden één à twee weken na de operatie verwijderd. Onderhuidse hechtingen lossen vanzelf op.

Als gevolg van de operatie zullen zwellingen, bloeduitstortingen, gevoeligheid en napijn optreden. Het kan tot zes weken duren voordat de voorhoofdshuid weer normaal oogt en aanvoelt. De huid van de wenkbrauwen tot aan de kruin zal na de operatie vreemd en dof aanvoelen, maar dat gevoel keert doorgaans vanzelf terug.

Littekens vallen gewoonlijk niet op, maar zullen wel altijd zichtbaar blijven. De vijf littekens van een endoscopische voorhoofdslift zijn meestal een centimeter lang en vervallen in het haar. De littekens van de ‘open methode’ lopen over het voorhoofd, langs de haargrens, via de inhammen achter de haargrens tot boven beide oren.