Voorhoofdslift

Het verouderingsproces van de huid treedt gewoonlijk in rond het dertigste levensjaar. Het begint vrij traag en is aanvankelijk onwaarneembaar, maar naarmate de jaren verstrijken verliest de huid steeds sneller aan veerkracht, waardoor ook het aantal voorhoofdsrimpels toeneemt. Dit verouderingsproces kan nog eens worden versneld door individuele aanleg, tabaksrook, ziekte, zware schommelingen in lichaamsgewicht en de invloed van zonlicht. Ook wordt de huid alsmaar dunner en droger door het afnemen van de hormoonproductie.

De uitwerking van dit soort extrinsieke factoren, in combinatie met verzakking van de voorhoofdshuid en rimpelvorming, is doorgaans een strenge, vermoeide en/of versleten gezichtsuitdrukking. Met het toenemen van de leeftijd, en het bijbehorende verouderingsproces van de huid, zal niet alleen de voorhoofdshuid, maar ook de wenkbrauwen en de huid boven de bovenste oogleden verzakken.

Wanneer de voorhoofdshuid, de wenkbrauwen en de huid boven de oogleden niet meer naar wens zijn, kan een voorhoofdslift uitkomst bieden. Een voorhoofdslift is een plastisch-chirurgische ingreep waarbij horizontale rimpels en huidplooien in het voorhoofd en kraaienpootjes naast de ogen worden gecorrigeerd en de wenkbrauwen en de huid boven de bovenste oogleden worden opgetrokken.

Zowel mannen als vrouwen kiezen steeds vaker voor het ondergaan van een voorhoofdslift omdat het gezicht representatief is voor karakter en leeftijd. Er dient rekening mee te worden gehouden dat de horizontale rimpels in het voorhoofd en rimpels die deel uitmaken van de gezichtsexpressie nooit helemaal zullen verdwijnen.

Wanneer alleen de huid van de bovenoogleden verzakt is kan dit worden verholpen met een ooglidcorrectie. Wanneer een ooglidcorrectie onvoldoende resultaat geeft door verzakte wenkbrauwen is een wenkbrauwlift een optie. Pas wanneer een wenkbrauwlift niet volstaat kan een voorhoofdslift wenselijk zijn. Een voorhoofdslift wordt vaak gecombineerd met een facelift, halslift en/of ooglidcorrectie.