Penisvergroting / penisverdikking: Voor de operatie

Wanneer je een operatie overweegt kun je een consult aanvragen bij een plastisch chirurg. Het is niet onverstandig om als patiënt bij verschillende chirurgen consulten te ondergaan. Zo kun je de informatie die je van hen krijgt onderling vergelijken. Het is geenszins onbeleefd om de behandelend chirurg te vragen naar achtergrond, referenties, resultaten en ervaringen. Door het stellen van inhoudelijke vragen kun je je namelijk een degelijk beeld vormen van de chirurg als persoon en als professional.

Een goed gevoel zegt natuurlijk bij lange na niet alles. Heb je echter juist een slecht gevoel over een kliniek of chirurg, dan is het doorgaans verstandig om elders een afspraak te maken. Het inwinnen van veel informatie kan je helpen bij het besluit om de operatie wel of niet te ondergaan.

Voorafgaand aan de operatie zal de algemene gezondheid van de patiënt worden onderzocht. Dit onderzoek gaat doorgaans gepaard met een aantal metingen en een bloedtest. De meeste klinieken raden nadrukkelijk af om tot vier maanden voor de operatie te roken. Nicotine vernauwt namelijk de bloedvaten en verslechtert gezonde wondgenezing. Ook het gebruik van acetylsalicylzuurhoudende medicijnen wordt afgeraden omdat deze de bloedstolling verstoren en zodoende kunnen leiden tot overmatig bloedverlies tijdens de operatie.

Alvorens de verdoving wordt toegediend zal de plastisch chirurg enkele patronen afteken op en rondom de penis. Deze patronen geven precies aan waar de incisies moeten worden gemaakt of waar de injecties met het vulmiddel moeten worden toegediend.