Penisvergroting / Penisverdikking: Na de operatie

De operatiewonden genezen doorgaans relatief snel. Het is belangrijk om tot enkele weken na de operatie rustig aan te doen zodat het operatiegebied gestadig en effectief herstelt. Zware arbeid, sporten en seksueel contact zijn gedurende deze periode onverstandig. Na ongeveer twee weken kunnen de dagelijkse activiteiten worden hervat. Seksuele gemeenschap kan na zes weken worden hernomen.

Meerdere malen per dag lauw douchen of in bad gaan versnelt het genezingsproces en houdt de operatiewonden schoon. Te heet douchen kan zwellingen veroorzaken en dat kan het genezingsproces van de penis ernstig belemmeren. De inwendige hechtingen verdwijnen vanzelf. De uitwendige hechtingen worden na twee weken verwijderd. Hechtingen mogen nimmer met de hand worden losgepeuterd.

Tegen de pijn – en om infectie te voorkomen – kan de patiënt regelmatig Ibuprofen innemen. Ibuprofen werkt pijnstillend en ontstekingsremmend en is verkrijgbaar bij de apotheker. Om het slapen te vergemakkelijken kan de patiënt een kussen tussen de benen klemmen waardoor de druk op het operatiegebied afneemt.