Kosten liposuctie

Liposuctie komt zeer zelden in aanmerking voor vergoeding van behandelingskosten door de ziektekostenverzekering. Uit esthetische overwegingen wordt liposuctie nimmer vergoed. Enkele zorgverzekeraars vergoeden liposuctie wanneer kan worden bewezen dat het de enige mogelijke oplossing vormt voor bewegingsbeperking, smetten of verminking, en dan alleen als aanvullende verzekering.

De patiënt dient dus in 99 procent van de gevallen zelf op te draaien voor de kosten van de operatie. Het is verstandig om van tevoren een prijs vast te stellen in overleg met de plastisch chirurg.

De prijs van een liposuctiebehandeling verschilt zeer sterk per kliniek en is sterk afhankelijk van de loonkosten van de plastisch chirurg en overige kosten zoals eventuele overnachtingen. De prijs is ook afhankelijk van het lichaamsdeel of de lichaamsdelen die worden behandeld. De duurste kliniek is niet vanzelfsprekend de beste.

De prijs van een liposuctiebehandeling varieert van ongeveer €1250,- voor bijvoorbeeld de onderkin of een enkele arm tot ongeveer €4000,- voor bijvoorbeeld de buik of de billen

.