Lipostructure / Lipofilling

Ouder geschat worden dan je in werkelijkheid bent is alles behalve amusant. Sommigen trekken zich dit meer aan dan anderen, maar wanneer je op je dertigste veertig wordt geschat, of op je veertigste vijftig, dan komt dat naar alle waarschijnlijkheid voor eenieder hard aan. Het gezicht is dé indicator om iemands leeftijd aan af te lezen. Wanneer mensen een vol ogend gelaat, een jeugdige en vitale uitstraling, en een strakke hals- en kaaklijn hebben zitten ze doorgaans lekker in hun vel. Wanneer ze echter een ingevallen gezicht hebben met diepliggende rimpels en plooien en smalle strengogende lippen, dan gaan ze zich daar veelal ook naar voelen. Wanneer je energiek en vitaal bent, maar dat niet uitstraalt, kan lipostructure oftewel lipofilling of lipotransfer uitkomst bieden.

Hoewel lipostructure een tijdlang een slechte naam heeft gehad, is deze behandeling tegenwoordig -in tegenstelling tot hoe die vroeger werd toegepast- van dusdanige kwaliteit dat het een van de populairste plastisch chirurgische ingrepen ter wereld is. Vroeger werd vetweefsel middels een ongeavanceerde liposuctiemethode weggezogen en vervolgens ongeprepareerd elders in het lichaam ingespoten. Hierbij werden behalve levende vetcellen ook vocht, rode bloedlichamen, dode vetcellen en bindweefsel geïnjecteerd. Vaak bestond 80 procent van het geïnjecteerde materiaal uit afvalmateriaal. Dit vergrootte de kans op littekenvorming, verharding en resorptie. Tegenvallende resultaten kwamen dan ook veelvuldig voor.

Tegenwoordig gebruikt men om vet af te zuigen een verfijnde liposuctiemethode die beter bekend staat als liposculptuur. Daarnaast wordt het afgezogen vet zorgvuldig geprepareerd alvorens het wordt ingespoten. Met behulp van een centrifugetoestel worden de levende vetcellen gescheiden van het overige materiaal waardoor uitsluitend levende vetcellen in het receptiegebied kunnen worden ingespoten. Niet alleen worden er enkel levende vetcellen ingespoten, daarnaast is de kans dat de levende vetcellen ook daadwerkelijk aanslaan veel groter. Dr. Coleman, een plastisch chirurg uit New York is degene die deze methode heeft bedacht en past hem al bijna tien jaar met succes toe.

Mogelijkheden lipostructure & lipofilling

Lipostructure heeft verscheidene toepassingsmogelijkheden:

  • volumevergroting van de boven- en onderlip
  • opvullen van gelaatsrimpels en plooien in de hals, de kin en het gezicht
  • verbetering van de kaaklijn
  • opvullen van de neus-lipplooi
  • opvullen van holle oogkassen
  • ophogen van de jeukbeenderen
  • corrigeren van ingevallen wangen
  • opvullen van deuken over het hele lichaam