Kosten lipcorrectie

Lipcorrectie komt nimmer in aanmerking voor vergoeding van behandelingskosten door de ziektekostenverzekering wanneer de ingreep van cosmetische aard is. Dit is overigens bijna altijd het geval. Alleen op medische gronden hoeft de patiënt niet zelf voor de kosten van de operatie zorg te dragen. Voorbeelden van zulke uitzonderingen op de regel zijn kinderen met een lipafwijking zoals een hazenlip of volwassenen met een dergelijke afwijking. In dat geval moet de patiënt kunnen aantonen dat de afwijking psychische problemen veroorzaakt.

De prijs van een lipvergroting, een lipverkleining en een vormcorrectie is zeer sterk afhankelijk van de behandelingsmethode. Operatieve ingrepen zijn over het algemeen veel duurder dan injecties. De kosten van een injectie zijn zeer sterk afhankelijk van het vulmiddel.

Daarnaast verschillen de kosten per kliniek en zijn ze afhankelijk van de loonkosten van de plastisch chirurg en overige kosten zoals eventuele overnachtingen. De duurste kliniek is niet vanzelfsprekend de beste.

Kosten operatieve lipcorrectie

De prijs van een operatieve lipverkleining varieert van ongeveer €700,- tot ongeveer €1000,- per lip.
Ook de prijs van een operatieve vormcorrectie van de lippen varieert van ongeveer €700,- tot ongeveer €1000,- per lip.
De prijs van een operatieve lipvergroting varieert van ongeveer €1300,- tot ongeveer €1800,- per lip.

Kosten permanente lipvergroting

De prijs van een permanente lipvergroting door middel van injecties is zeer sterk afhankelijk van het gebruikte vulmiddel en varieert van ongeveer €350,- per lip voor een injectie met siliconenolie zoals PMS® of PSO® tot ongeveer €1650,- per lip voor een injectie met Alloderm®.

Kosten tijdelijke lipvergroting

Ook de prijs van een tijdelijke lipvergroting door middel van injecties is zeer sterk afhankelijk van het gebruikte vulmiddel en varieert van ongeveer €200,- per lip voor een injectie met hyaluronzuur zoals Reviderm® of Rofilan® tot ongeveer €450,- per lip voor een injectie met New-fill®.