Kosten haartransplantatie

Kosten zijn afhankelijk van de methode

De prijs van de meeste plastisch-chirurgische ingrepen is hoofdzakelijk afhankelijk van de loonkosten van de chirurg, en varieert om die reden dus sterk per kliniek. De kosten van een haartransplantatie zijn nog veel sterker onderworpen aan de methodes voor het maken van de implantatiekanaaltjes en het winnen van het donormateriaal. Zowel de aanvullende medische kosten als de kosten per graft of folliculaire eenheid verschillen zeer sterk per methode.

Ziektekostenverzekering

Omdat een haartransplantatie een geheel cosmetische oftewel esthetische ingreep is, komt deze normaliter niet in aanmerking voor vergoeding van behandelingskosten door de ziektekostenverzekering. In enkele gevallen en onder bepaalde polisvoorwaarden kan het zijn dat een verzekeringsmaatschappij de behandeling wel vergoedt. Daarvoor dient de patiënt de polisvoorwaarden goed door te lezen of contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij.

Behandelingskosten

De medische behandelingskosten variëren van ongeveer €400,- tot ongeveer €600,-.
Bij een FUT behandeling variëren de kosten van ongeveer €2,- tot ongeveer €5,- per unit / micro-graft. Dit is mede afhankelijk van het aantal.
Bij een FUE behandeling variëren de kosten van ongeveer €4,- tot ongeveer €7,- per follikel / mini-graft. Dit is mede afhankelijk van het aantal.