Dijbeenlift

Net zoals de rest van het lichaam, veroudert ook de huid van de benen. Met het ouder worden van de huid ontstaan oneffenheden en plooien die het lichaam ontsieren. Veel vrouwen beschouwen hun benen als karakteristieke lichaamsdelen, en daarom worden de benen steeds vaker correctief geopereerd.

Het dijbeen is hét deel van het been dat gevoelig is voor gewichttoename- en afname en veroudering, en dus verslapping van de huid. Bij dusdanig forse of verslapte dijbenen kunnen het linker en het rechter dijbeen tegen elkaar aanschuren, wat naast esthetische klachten, ook medische klachten teweegbrengt. Bij problemen van zowel fysieke als cosmetische aard, kan een dijbeenlift dienstdoen.

Bij een dijbeenlift wordt het huidoverschot aan de binnenkant van de dijbenen verwijderd waarna de resterende huid wordt strakgetrokken. De contouren van de huid veranderen, maar daarmee verandert niets aan de kwaliteit van de huid. Tekenen als cellulite en striae blijven, maar vallen dikwijls wel minder op na een dijbeencorrigerende operatie. De benen ogen doorgaans strakker, gladder en jonger dankzij de operatie maar worden wel voorzien van vrij opvallende littekens in de liesstreek en eventueel ook op de achterkant van de bovenbenen.