Kosten dermabrasie

Dermabrasie is een cosmetische ofwel esthetische behandeling en komt daarom niet in aanmerking voor vergoeding van behandelingskosten door de ziektekostenverzekering. De kosten zijn dus geheel voor rekening van de patiënt.

Microdermabrasie wordt door sommige ziektekostenverzekeraars wel vergoed bij een aanvullende verzekering maar dit is niet altijd het geval.
De kosten van normale dermabrasie rondom de mond of ogen variëren van ongeveer €700,- tot ongeveer €1500,- en zijn sterk afhankelijk van de locatie en de grootte van het te behandelen huidoppervlak.

De kosten van een enkele microdermabrasiebehandeling variëren van ongeveer €50,- tot ongeveer €120,- en zijn ook afhankelijk van de grootte van het te behandelen huidoppervlak.

Het is verstandig om als patiënt voorafgaand aan de behandeling een precieze opgave van de kosten te vragen en goed te informeren naar eventuele vervolgbehandelingen die nodig zijn om tot het gewenste resultaat te komen. Dit voorkomt onaangename financiële verrassingen.