Kosten borstvergroting

Borstvergroting komt niet in aanmerking voor vergoeding van behandelingskosten door de ziektekostenverzekering.
De kosten van een borstvergroting verschillen in grote mate per praktijk. De praktijkkosten worden veelal bepaald door de loonkosten van de chirurg. Duurdere klinieken zijn niet vanzelfsprekend beter. Ook de soort protheses en het volume ervan evenals de manier van plaatsing zijn grotendeels bepalend voor de kosten.

Bij prijsvergelijking is het belangrijk om niet alleen te letten op de prijs maar ook op wat er voor die prijs is inbegrepen en wat niet. Dit verschilt namelijk in grote mate per kliniek. Van het eerste consult, hulpmiddelen zoals een speciale bh en de eventuele overnachtingen tot nazorg en eventuele vervolgoperaties zoals kapselverwijdering of het verhelpen van een gedraaide prothese kunnen wel of niet bij de prijs zijn inbegrepen.

Over het algemeen is het verstandig om een totaalpakket te nemen, inclusief eventuele vervolgoperaties, zodat er achteraf geen financiële problemen kunnen ontstaan.

De totale kosten van een borstvergroting met kwalitatief goede cohesieve siliconengel protheses met een ruw oppervlak, in een Nederlandse kliniek, van het eerste consult tot en met de revalidatie, variëren van ongeveer 3500 tot 6000 euro.