Borstvergroting

Een borstvergroting is een relatief veilige ingreep met een laag complicatierisico en een groot percentage tevreden patiënten. Sommige vrouwen zijn simpelweg niet tevreden over de omvang van hun borsten. Anderen verlangen terug naar het formaat en de stevigheid die hun borsten hadden voordat zich aanzienlijk gewichtsverlies of een zwangerschap voordeed. Ook om verschil in borstomvang te corrigeren of als reconstructieve maatregel na een borstingreep kan een borstvergroting dienstdoen.

Veel vrouwen kampen met onzekerheden omtrent hun borsten. Hieraan kunnen zeer uiteenlopende oorzaken ten grondslag liggen. Zo kunnen borsten altijd al onderontwikkeld zijn of ze kunnen in de loop der tijd in omvang en/of stevigheid zijn afgenomen. De gewenste borstomvang verschilt per persoon en hangt zeer sterk af van persoonlijkheid en opvattingen. Wat de één te klein vindt, vindt de ander te groot. Onzekerheden kunnen zowel de grootte als de vorm aangaan. Een relatief kleine ingreep kan in zo’n geval een gigantische boost voor het zelfvertrouwen teweegbrengen.

Het hebben van reële verwachtingen is echter zeer belangrijk bij het overwegen van een borstvergroting. Het besef dat een borstvergroting slechts een verbetering teweegbrengt en geen volmaaktheid, is dus ook belangrijk; dit om achteraf niet voor enorme teleurstellingen te komen staan. Aanvullend op het vergroten van het volume van de borsten, kan een correctie voor een betere symmetrie of een mooiere vorm worden toegepast.