Borstkasvergroting

Een welgevormde, brede borstkas straalt kracht en mannelijkheid uit. Dat is een opvatting die door veel mensen wordt gedeeld. Om de borstkas te cultiveren doen veel mannen aan cardiovasculaire workouts en krachttraining.

Wanneer de borstkas niet – of niet snel genoeg – ontplooit, van nature onderontwikkeld is of asymmetrische contouren of andere afwijkingen vertoont, dan kan een tamelijk radicale operatieve ingreep meer gewicht in de schaal leggen.

De plastisch-chirurgische methode waarmee de mannelijke borstkas en borstspieren worden vergroot, of van vorm worden veranderd, wordt pectorale implantatie genoemd. Pectoraal staat voor ‘in het bovenste deel van de thorax of borstkas’.

De Musculus Pectoralis Major ofwel grote borstspier en de Musculus Pectoralis Minor ofwel kleine borstspier worden bij een borstspiervergrotende ingreep aangevuld met speciale protheses op siliconenbasis. Deze mannelijke borstimplantaten worden ook wel pectorale implantaten, borstspierimplantaten of pectorale protheses genoemd.

Onder invloed van ouderdom zal de borstkas verslappen en de borstomvang afnemen. Een borstkasvergroting is daarom ook zeer populair onder bodybuilders die hun hoogtijdagen gepasseerd zijn. Met een operatieve borstkasvergroting wordt getracht de borstkas zo natuurlijk mogelijk te laten ogen, maar dit lukt helaas niet altijd even goed.