Bilvergroting

Bilvergroting is de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen, vooral binnen Europa. De behoefte aan deze plastisch-chirurgische ingreep is oorspronkelijk ontstaan in Zuid-Amerika en de Cariben. Een stevige bilpartij is daar niet alleen een modeverschijnsel, maar evenzeer een schoonheidsideaal. Dit schoonheidsideaal vloog met een sneltreinvaart over naar het Westen nadat – actrice c.q. zangeres – Jennifer Lopez werd verkozen tot mooiste vrouw ter wereld in achtereenvolgens 2000, 2001 en 2002.

Niet alleen Hollywoodsterren, maar ook de recente vooruitgang van de bestaande operatietechnieken, en daarmee de verbeterde kwaliteit van de operatieresultaten, speelt een belangrijke rol in de opbloeiende vraag naar bilvergrotende operaties. Bilvergroting was tot eind jaren ’90 een vrij risicovolle ingreep, maar is dankzij de verregaande technische ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar een stuk veiliger en deugdelijker geworden.

Ook de natuurlijke aanleg die veel westerse dames hebben voor het verzakken van de billen speelt mee bij de toenemende vraag naar bilvergrotingen. Het verzakken van de bilpartij is een algemeen esthetisch probleem en kan een zogenaamd “vierkant achterwerk” tot gevolg hebben doordat het onderste deel verzakt en het bovenste deel dikwijls vrij plat is. Wanneer de billen en bilspieren onderontwikkeld zijn en de relatief kleine en/of platte billen niet in balans zijn met de rest van het lichaam kan een bilvergroting uitkomst bieden.

Door het inbrengen van implantaten in beide billen wordt het volume onder de rug en op de flanken vergroot en kunnen esthetisch aantrekkelijkere en jeugdigere rondingen van de billen worden bewerkstelligd. Overigens zijn het niet alleen vrouwen, maar ook steeds vaker mannen die hun bilpartij laten vergroten.