Armlift – De operatie

Een armlift is doorgaans een poliklinische operatie. De behandeling wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg in een ziekenhuis of privékliniek en geschiedt onder algehele verdoving oftewel narcose. Een armlift duurt doorgaans drie tot vier uur.

Wanneer de verdoving in werking is getreden wordt de te behandelen huid ingespoten met een insulinehoudende vloeistof die overmatig bloedverlies tegengaat.
De huid wordt vervolgens overeenstemmend met het operatiepatroon losgemaakt van onderliggend spier- en vetweefsel. Redundante huid zal worden weggesneden en de wonden zullen tenslotte in- en uitwendig worden gehecht. De meeste klinieken gebruiken tegenwoordig oplosbare hechtingen of een lijmachtige vloeistof om de operatiewonden inwendig en uitwending te dichten.

Wanneer er niet alleen een teveel aan huidweefsel in de weg zit, maar ook overtollig vetweefsel, dan kan in aanvulling op de armlift liposculptuur worden toegepast. Overtollig vetweefsel kan middels liposculptuur worden weggezogen. Hierdoor zullen niet alleen de contouren van de armen verstrakken, maar ook de omtrek van de armen vernauwen.

De plastisch chirurg zal altijd proberen om de operatiewonden in het midden van de binnenkant van de bovenarmen te hechten waardoor de littekens zo min mogelijk in het oog springen. Eventuele littekens in de oksels vervallen vanzelfsprekend in een natuurlijke lichaamsplooi en er wordt veelal getracht om littekens op de schouders en de borstkas te vermijden. De littekens op de binnenzijde van de bovenarmen zullen overigens altijd in meer of mindere mate zichtbaar blijven.