Armlift

Naarmate iemand ouder wordt, verslapt diens huid. Hierdoor ontstaan oneffenheden en plooien die door veel mensen als onesthetisch worden ervaren. Strakke, gespierde armen zijn niet alleen een modeverschijnsel, maar evenzeer een algemeen toonbeeld van esthetiek en daarmee erg geliefd bij zowel mannen als vrouwen.

Hoewel de armen makkelijk kunnen worden gecamoufleerd, is een plastisch-chirurgische armlift (brachioplastie) een erg populaire ingreep. Mensen vinden het nu eenmaal fijn om ’s zomers te zwemmen of mouwloos over het strand te lopen. En een koltrui is daarbij helaas geen optie.

Je armen ontwikkelen door middel van cardiovasculaire workouts en krachttraining heeft jammer genoeg niet of nauwelijks invloed op een verslapte armhuid. Sterke gewichtafname kan –net als gewichttoename– zelfs een negatieve uitwerking hebben op de vorm van de armen. Velplooien die via de armen naar de oksels en de borsten lopen, zijn veelal erg hardnekkig en veelal is een armlift de enige mogelijkheid om ervan af te komen.

Ook wanneer iemand een bariatrische ingreep of vermageringsoperatie heeft ondergaan en hierdoor grote uitgerekte huidplooien (bat wings ofwel vleermuisvleugels) zijn achtergebleven, is een armlift de enige oplossing.

Met een armlift wordt geprobeerd de contouren van de armen te verbeteren. De operatie is in geen geval een optie om af te komen van overtollig vetweefsel. Het is zelfs zo dat een armlift pas optimaal effectief is wanneer de armen in de best mogelijke conditie verkeren op het moment van opereren. Wanneer overtollig vetweefsel een armlift in de weg staat, kan liposculptuur helpen om je hiervan te ontdoen.

Bij een armlift wordt het huidoverschot aan de binnenkant van de armen verwijderd, waarna de resterende huid wordt strakgetrokken. De contouren van de huid veranderen, maar daarmee verandert niets aan de kwaliteit van de huid. Verschijnselen als cellulite en striae worden niet verholpen door een armlift, maar vallen dikwijls minder op.

De armen ogen doorgaans strakker, gladder en jonger dankzij de operatie, maar worden wel voorzien van vrij opvallende littekens aan de binnenkant van de bovenarmen en eventueel ook in de oksels en op de schouders.